"

Zdravé recepty a vaření: Makový raw závin

20. 03. 2020 , aktualizace: 23. 03. 2020 Sdílej na SrdceMoravy

Suroviny:

  • 2 hrnky zlatého lnu
  • 1 hrnek mletého kokosu
  • špetka soli
  • 1,5 hrnku datlí
  • 4 hrnky máku
  • pečicí papír

Postup přípravy:

  1. Nejdřív si připravím suroviny na těsto – rozmixuji dva hrnky zlatého lnu a jeden hrnek mletého kokosu na jemnou mouku. Čím mastnější kokos, tím lepší chuť i vláčnost těsta. Lehce osolím a promíchám ve velké misce.
  2. Zaliji cca 1 hrnkem vody – podle potřeby i více, rukama vypracuji těsto, které lepí, ale drží konzistenci, a zpracuji ho do koule.
  3. Náplň umelu či pomixuji. 4 hrnky máku dám do mísy a rozmixuji 1,5 hrnku předem ve vodě namočených datlí. Pokud je vody moc, sliji ji. Čím méně vody, tím lépe bude náplň držet pevnou formu. Takto vzniklou rozmixovanou datlovou pastu smíchám s mákem.
  4. Z těsta vytvořím na pečicím papíru nebo plastové folii plát zhruba 0,5 cm vysoký. Netvořím ho válečkem, ale uplácávám rukama a na něj natřu makovou hmotu. Papírem pak zabalím roládu a dám vychladit do lednice.

Dobrou chuť vám přeje Denisa ;-)

Další skvělé recepty najdete na mém blogu FOOD THERAPY by Denisa

 


Jinde na SrdceMoravy